Login
Main menu

Actualitat de la campanya

La Campanya Barcelona7M rep el suport de Juanjo Puigcorbé

L´actor, regidor de l´ajuntament de Barcelona, i delegat de cultura de la Diputació de Barcelona, Juanjo Puigcorbé es suma a la llarga llista que donen suport a la campanya Barcelona 7M promoguda per els radioaficionats de l´ONCE (ARMIC), amb el suport de diferents institucions, associacions, i conegudes personalitats de varis àmbits.


Barcelona7M és la campanya promoguda per ARMIC (L'associació de radioaficionats de l'ONCE), en suport a la candidatura de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, (ara ja tristament a títol pòstum), per l'inventor, divulgador i radioaficionat català Francesc Xavier Paradell Santotomás.

 

 

 

Transcripció del text

 

Bon dia a totes i tots.

Em plau enormement donar suport al record i la memòria de Xavier Paradell. El conegut, i enyorat radioaficionat barceloní, que va dedicar tant de temps i esforços a la promoció de la ràdio a Catalunya.

Al llarg de més de 70 anys va ser un gran radioaficionat, un gran divulgador científic, un articulista prolífic. Editor també de la revista CQ Radio Amateur, col·laborador habitual del programa l´Altra Ràdio, de Ràdio4. I per si faltava poc, inventor.

Ell va ser el pare del mític televisor MINOR d´ELBE, de Electròniques Beltran. D´aquell inoblidable aparell televisiu dels anys 70, i que va ser tot una revolució a la seva època.

El Mestre Xavier Paradell, sempre ens va mostrar una vessant polifacètica, multi disciplinar diria jo, i un especial i gran sensibilitat pel món científic. Una ciència entesa sempre, a l´estil dels antics humanistes. Ni elitista, ni deslligada de la cultura, ni de la vida quotidiana.

Però, com a ciutadà compromès que era, volem fer patent les seves enormes inquietuds socials i humanitàries, destinades a fer arribar el fet radiofònics a tothom. I molt especialment als més desfavorits per causes de limitacions visuals i físiques. De la que podeu donar fe a la vostre admirable entitat, l´Associació de radioaficionats minusvàlids de Catalunya.

Xavier Paradell és per tant, un exemple del millor de la societat civil del nostre país. D´aquells homes i dones que amb una tasca constant, sovint discreta, i per això massa poc visible, han realitzat grans fites col·lectives, sense les quals Catalunya, no seria la societat innovadora, solidaria i emprenedora que es avui en dia.

Per tot això, des de la Diputació de Barcelona donem ple suport a aquesta campanya impulsada per l´Associació de radioaficionats minusvàlids de Catalunya, L´ARMIC. I considerem molt oportú que es proposi la candidatura pòstuma de Francesc Xavier Paradell per a ser guardonat pòstumament amb la Creu de Sant Jordi que atorga, la Generalitat de Catalunya.

I que te com a objectiu distingir les persones que, per els seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat, o més generalment, en el pla cívic i cultural. Comesa, aquesta, que el Sr. Paradell va complir amb escreix.

Esperem que sigui una realitat, ben aviat.

 

Moltes gràcies a totes, i a tots.

 

Juanjo PuigCorbé

 

Tornar al principi

FacebookTwitterRSS