Login
Main menu

El dial

EL DIAL (e) és el butlletí mensual que publica l' Asociación Española de Radioescucha (AER) i que envia gratuïtament de forma digital a totes les persones sòcies.

 

El número 1 del número d´EL DIAL va sortir a la llum en el mes d'abril de 1991 i era continuació del boletín MADRIDX que fins llavors GECE i que, havia nascut el desembre de 1978. Una llarga vida per a una afició relativament nova.

 

Des de gener de 2000, el butlletí surt en dos formats: paper i format electrònic (Adobe Acrobat). Aquesta última versió permet la seva distribució per la xarxa, el que redunda en la seva rapidesa i en un abaratiment de costos. És per això que des de gener de 2008, EL DIAL va passar a denominar-se EL DIAl (e) i només s'ofereix als socis només en format digital, el que ha permès una substanciosa rebaixa de la quota anual de  soci/a, quedant aquesta reduïda a 12 euros a l'any. Per a més informació sobre les quotes vigents, visitar la pàgina web amb la taula de quotes.

 

Des d'un principi es planteja com a objectiu que aquesta publicació DX tindria un caràcter d'òrgan informatiu per a tot diexista de parla hispana que la llegís. A més, el butlletí ha de centrar la seva atenció en l'elevació del nivell de qualitat del diexisme espanyol, sense deixar de banda les seves característiques de llaç d'unió entre aquest i el diexisme llatinoamericà. I, per sobre de tot, el ser la principal via de comunicació entre les persones que integren el club: persones amb nom i cognoms que sempre tenen alguna cosa a dir i l'opinió és rigorosament respectada.

EL DIAL és el reflex més tangible de l'existència i activitat de la AER. Però no la seva fi primordial, sinó un més dels seus serveis. No es tracta d'una revista sufragada per un conjunt de subscriptors-lectors, sinó d'una publicació oberta, el mitjà que coordina i canalitza les activitats diexistas dels qui la integren, en particular. Així, doncs, la col·laboració i intercanvi de notícies i experiències entre diexistas de l'AER és fonamental per a confeccionar EL DIAL edició rere edició, tant en contingut com en presentació.

 

Les persones que llegeixen EL DIAL troben mes a mes a un butlletí dividit en les següents seccions:

 

  • PAGINA 3: l'editorial o opinió de la redacció.
  • NOSOTROS: dedicat a activitats, agenda, serveis, diplomes, EDXC, tauler d'anuncis, etc. referits a l'AER.
  • LA ACTUALIDAD DE EL DIAL: amb notícies sobre el món de la ràdio, la televisió i els satèl·lits amb subseccions com: EN ESPAÑOL, ONDA CORTA, TROPICALES, PIRATAS, CLANDESTINAS, ONDA LARGA Y MEDIA, etc.
  • A VUELTAS CON EL DIAL: relació d'actuacions realitzades pels socis i sòcies ordenades per bandes i freqüències i amb dades relatives al moment de la seva captació, qualitat de la recepció, etc.
  • SL: ofereix una relació de targetes de verificació o QSL rebudes pels socis i sòcies amb dades relatives a les seves característiques.
  • SOPORTE DX: secció eminentment didàctica on s'ofereix articles sobre equips, tècnica, publicacions, etc.
  • REPORTAJE: esdeveniments diexistas, viatges, etc. realitzats pels socis i sòcies.
  • EMISORAS : novetats, històries, etc. de les emissores d'ona curta.
  • GALERIA: articles de fons i opinió tant de persones que integren l'AER com d'aquelles que no són sòcies.

 

En total, normalment més de 40 pàgines d'informació condensada que reflecteixen l'activitat de l'AER. A més, alguns mesos l'acompanyen un suplement com ara: La Llista Mundial d'Emissions a Espanyol, la Llista de direccions postals d'Emissores Internacionals que Emeten en Espanyol, la Llista de Socis i Sòcies, etc.

El butlletí s'ofereix en format PDF en dues versions (veure i imprimir), però, des de juny de 2012, es va afegir en format ePUB, de llibre electrònic, perquè pugui ser llegit sobretot en dispositius mòbils.

FacebookTwitterRSS